Macaroane cu branza si parmezan ras

Printeaza

O reteta simpla de macaroane cu unt, usturoi, praf de mustar, lapte integral, cheddar ras, bagheta si parmezan ras.

Ingrediente: Macaroane cu branza si parmezan ras

  • 50g baghetă, tăiată în bucăţi mici
  • 2 linguri unt, plus 1 lingură unt topit
  • 350g spirale sau alte paste scurte
  • 1 căţel de usturoi, mărunţit
  • 1 linguriţă praf de muştar
  • 3 linguri făină
  • 500 ml lapte integral
  • 250g cheddar ras
  • 50g parmezan, ras

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200°C aer cald sau 180°C/gaz 6. Se presară bucăţii de baghetă peste o foaie de hârtii pergament, se stropesc cu unt topit şi se asezonează. Se coc timp de 6 minute, până devin crocante.

Se fierb pastele 2 minute mai puţin decât este indicat pe ambalaj. Intre timp, se topeşte untul rămas într-o crăticioară. Se adaugă usturoiul şi muştarul, se lasă pe foc 1 minut, se încorporează făina şi se mai lasă pe foc1 minut, apoi se adaugă treptat laptele, amestecând continuu pertru a nu se face cocoloaşe.

Se fierbe sosul 5 minute, amestecând mereu, până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se încorporează cheddarul şi jumătate din parmezan ras. Se amestecă pastele cu sosul, se asezonează, apoi se pun într-un vas termorezistent sau în 4 vase individuale.

Se presară cu pâinea croantă şi cu restul de parmezan şi se coc 20 de ninute, până devin aurii şi crocante.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.