Tarta de casa cu mere

Printeaza

Tarta de casa cu mere din: faina, unt, zahar, sare, ou, mere, scortisoara, miere.

Ingrediente:Tarta de casa cu mere

Pentru aluat:

  • 350 g făină
  • 200 g unt
  • un praf sare
  • o lingură zahăr
  • un ou
  • 4 linguri apă rece

Pentru umplutură:

  • un pachet foi de plăcintă
  • un kg mere
  • o linguriţă scorţişoară
  • 3 linguri miere
  • zahăr pudră pentru servit
  • 20 g unt

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi se obţine o cocă potrivit de tare, care se dă la rece, până la prepararea umpluturii.

Se curăţă merele de coajă, după care se taie felii subţiri. Se aşază aluatul în tava de copt unsă cu unt şi se taie marginile care depăşesc buza formei.

Se întinde câte o foaie de plăcintă şi se tapetează cu felii de măr, se rulează sub formă de trandafir şi se aşază în tava cu aluat. Se repetă operaţiunea pentru restul de foi şi felii de măr.

Deasupra se ung cu miere şi se presară cu scorţişoară. Se lasă la cuptor 30 de minute.

Se serveşte cu zahăr pudră, din belşug.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.