Tarta de casa cu mere
PrinteazaTarta de casa cu mere din: faina, unt, zahar, sare, ou, mere, scortisoara, miere.
Pentru aluat:
- 350 g făină
- 200 g unt
- un praf sare
- o lingură zahăr
- un ou
- 4 linguri apă rece
Pentru umplutură:
- un pachet foi de plăcintă
- un kg mere
- o linguriţă scorţişoară
- 3 linguri miere
- zahăr pudră pentru servit
- 20 g unt
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi se obţine o cocă potrivit de tare, care se dă la rece, până la prepararea umpluturii.
Se curăţă merele de coajă, după care se taie felii subţiri. Se aşază aluatul în tava de copt unsă cu unt şi se taie marginile care depăşesc buza formei.
Se întinde câte o foaie de plăcintă şi se tapetează cu felii de măr, se rulează sub formă de trandafir şi se aşază în tava cu aluat. Se repetă operaţiunea pentru restul de foi şi felii de măr.
Deasupra se ung cu miere şi se presară cu scorţişoară. Se lasă la cuptor 30 de minute.
Se serveşte cu zahăr pudră, din belşug.
Pofta buna!