Paste picante cu somon
PrinteazaO reteta de paste picante cu file de somon si ceapa, usturoi, ardei iute, sare, unt, vin alb, supa, emmentaler, smantana, piper, suc de lamaie si rulouri fine de arpagic.
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute roşu
- 400 g paste
- sare
- 2 linguri unt
- 100 ml vin alb
- 125 ml supă
- 150 emmentaler
- 150 g smântână
- piper
- 400 g file de somon
- 1-2 linguri suc de lămâie
- 2 linguri rulouri fine de arpagic
Mod de preparare:
Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul. Tăiaţi ardeiul iute în jumătate, îndepărtaţi-i seminţele, spălaţi-l şi tăiaţi-l fâşii. Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Incingeţi 1 lingură de unt şi căliţi acolo ceapa şi usturoiul. Turnaţi supa şi vinul, brânza şi smântână, apoi lăsaţi totul să fiarbă cca. 5 minute şi condimentaţi sosul după gust. Tăiaţi somonul fâşii, apoi prăjiţi-l 2-3 minute în unt, alături de ardeiul iute.
La final, condimentaţi-l cu sare, piper şi suc de lămâie. Adăugaţi arpagicul şi serviţi peştele alături de pastele pregătite.
Poftă bună!