Paste picante cu somon

Printeaza

O reteta de paste picante cu file de somon si ceapa, usturoi, ardei iute, sare, unt, vin alb, supa, emmentaler, smantana, piper, suc de lamaie si rulouri fine de arpagic.

Ingrediente:Paste picante cu somon

  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute roşu
  • 400 g paste
  • sare
  • 2 linguri unt
  • 100 ml vin alb
  • 125 ml supă
  • 150 emmentaler
  • 150 g smântână
  • piper
  • 400 g file de somon
  • 1-2 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri rulouri fine de arpagic

 

Mod de preparare:

Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul. Tăiaţi ardeiul iute în jumătate, îndepărtaţi-i seminţele, spălaţi-l şi tăiaţi-l fâşii. Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiu­nilor de pe ambalaj.

Incingeţi 1 lingură de unt şi căliţi acolo ceapa şi usturoiul. Turnaţi supa şi vinul, brânza şi smântână, apoi lăsaţi totul să fiarbă cca. 5 minute şi condimentaţi sosul după gust. Tăiaţi somonul fâşii, apoi prăjiţi-l 2-3 minute în unt, alături de ardeiul iute.

La final, condimentaţi-l cu sare, pi­per şi suc de lămâie. Adăugaţi arpagicul şi serviţi peştele ală­turi de pastele pregătite.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.