Bulgur cu peste si legume
PrinteazaO reteta de bulgur cu fileuri de peste, broccoli, morcovi, porumb baby, rosii, ardei gras, ulei de masline, ardei iute, vin alb demisec, sare, piper, patrunjel, nuci si migdale.
- 250 g bulgur
- 4 fileuri peşte alb
- 500 g broccoli
- doi morcovi
- 400 g porumb baby
- două roşii
- doi ardei graşi
- un ardei iute
- 250 ml vin alb demisec
- ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel
- nuci
- migdale
Mod de preparare:
Se pun la fiert doi litri cu apă, puţină sare si, când a început să clocotească, se introduc morcovii şi broccoli tăiate în bucăţi mai mici. Se adaugă morcovii baby, se lasă să fiarbă zece minute, se, scot cu o spumieră şi se pun într-un castron.
Intr-o tavă se pun fileurile de peşte, ardei graşi, roşiile feliate, sarea, piperul şi puţin ulei. Se toarnă o cană de apă şi vinul, se introduc în cuptor şi se lasă 25-30 de minute la foc mediu.
Legumele fierte se călesc în două linguri de ulei, se presară câteva rondele de ardei iute, boabele de porumb sare, piper şi se mai prăjesc cinci minute.
Când legumele sunt gata, se opăreşte bulgurul cu apă clocotită, se aşază pe platou şi se serveşte împreună cu legumele călite, peştele fierbinte şi pătrunjelul tocat. In bulgur se mai pot adăuga nuci sau migdale tocate mărunt.
Poftă bună!