Ciolan de vita inabusit

Printeaza

Ciolan de vita inabusit din: ulei, pancetta, ceapa, usturoi, ciuperci, ciolan, vin, morcovi, telina.

Ingrediente:Ciolan de vita inabusit

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 500 g pancetta, neafumată, tăiată cuburi mari
  • 2 cepe mari, tăiate
  • 2 căţei de usturoi, tăiaţi feliuţe
  • 250 g ciuperci mici
  • 1,5 kg ciolan de vită, tăiat bucăţi mari
  • 125 ml vin roşu
  • 1 kg morcovi, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi
  • 1 căpăţână de ţelină, tăiată bucăţi
  • 400 g roşii din conservă, tăiate bucăţi
  • 1 bouquet garni
  • 900 ml supă de carne de vită

 

Mod de preparare:

Uleiul de măsline se încinge într-o tigaie şi se adaugă poncetto. Se prăjeşte până devine crocantă, apoi se transferă într-o caserolă mare. Ceapa şi usturoiul se călesc în tigaie, pâna ce devin aurii, după care se pun şi ele în caserolă.

Ciupercile se trag în uleiul încins, apoi se pun şi ele în vas. Ciolanul de vită se rumeneşte în acelaşi ulei şi se transferă la rândul său în caserolă. Tigaia se glasează cu vin roşu, după care zeama se toarnă în caserolă, iar aceasta se aşază la foc mic.

Se adaugă legumele, roşiile, bouquet garni şi suficientă supă de carne. Se lasă să fiarbă la foc domol, acoperit, 3-4 ore, amestecând din când în când.

Dacă este nevoie, se mai adaugă supă de carne.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.