Ciolan de vita inabusit
PrinteazaCiolan de vita inabusit din: ulei, pancetta, ceapa, usturoi, ciuperci, ciolan, vin, morcovi, telina.
- 2 linguri ulei de măsline
- 500 g pancetta, neafumată, tăiată cuburi mari
- 2 cepe mari, tăiate
- 2 căţei de usturoi, tăiaţi feliuţe
- 250 g ciuperci mici
- 1,5 kg ciolan de vită, tăiat bucăţi mari
- 125 ml vin roşu
- 1 kg morcovi, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi
- 1 căpăţână de ţelină, tăiată bucăţi
- 400 g roşii din conservă, tăiate bucăţi
- 1 bouquet garni
- 900 ml supă de carne de vită
Mod de preparare:
Uleiul de măsline se încinge într-o tigaie şi se adaugă poncetto. Se prăjeşte până devine crocantă, apoi se transferă într-o caserolă mare. Ceapa şi usturoiul se călesc în tigaie, pâna ce devin aurii, după care se pun şi ele în caserolă.
Ciupercile se trag în uleiul încins, apoi se pun şi ele în vas. Ciolanul de vită se rumeneşte în acelaşi ulei şi se transferă la rândul său în caserolă. Tigaia se glasează cu vin roşu, după care zeama se toarnă în caserolă, iar aceasta se aşază la foc mic.
Se adaugă legumele, roşiile, bouquet garni şi suficientă supă de carne. Se lasă să fiarbă la foc domol, acoperit, 3-4 ore, amestecând din când în când.
Dacă este nevoie, se mai adaugă supă de carne.
Pofta buna!