Carnati la tigaie
PrinteazaCarnati la tigaie din: carne de porc, carne de vita, slanina, boia, usturoi, sare, piper, rozmarin.
Pentru cârnati:
- 2 kg carne de porc
- 200 g slănină de porc
- 200 g carne de vita
- boia de ardei dulce
- 2 câpatâni usturoi
- sare
- piper
- mate
Pentru prăjit:
- 3-4 crengute de rozmarin
- 2-3 cepe
- ulei
Mod de preparare:
Carnea de porc, carnea de vită şi slănina se trec prin maşina de tocat, de două ori, apoi se adaugă usturoiul pisat, sare şi piper, după gust. Se umplu maţele, iar carnaţii obţinuţi se lasă la zvântat, afară, 2-3 zile, apoi se afumă.
Pentru prăjit, ceapa se lasă în foi şi se taie în două. Se aşază fiecare jumătate de ceapă cu faţa tăiată în tigaia cu ulei şi se rumeneşte.
Se pun şi carnaţii crestaţi, rozmarinul şi se acoperă cu capac.
Se lasă 10 minute, amestecând prin scuturarea tigăii.
Pofta buna!