Placinta cu branza si nuci
PrinteazaPlacinta cu branza si nuci din: branza, stafide, miere, zahar, unt, oua, vanilie.
- 400 g foi fine de plăcintă
- un kg brânză dulce
- 100 g stafide
- 100 g nuci
- 80-100 g miere
- 200 g zahăr
- coaja de la o portocală
- 100 g unt
- 2 ouă
- esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Intr-un vas încăpător se pun brânza dulce, ouăle, coaja de portocală, tăiată bucăţele şi stafidele. Se amestecă bine până se încorporează toate ingredientele. Se adaugă zahărul şi esenţa de vanilie.
Se topeşte untul la bain-marie şi se unge bine foaia de plăcintă cu untul topit. Se pun câteva linguri din compoziţia de brânză dulce cu stafide pe jumătate de foaie şi se întinde uniform, apoi se pliază foaia pe jumătate.
Se unge din nou foaia cu puţin unt, se strânge plăcinta şi se pune în tavă. Se repetă procedeul cu toate celelalte foi de plăcintă.
Se pune plăcinta în cuptor 45-50 de minute, la 180°C, până se rumeneşte frumos.
După ce se scoate plăcinta din cuptor, cu ajutorul unei linguri, se întinde mierea pe toată suprafaţa ei şi se adaugă nucile trase înainte la tigaie, pentru a le rumeni puţin.
Pofta buna!