Placinta cu branza si nuci

Printeaza

Placinta cu branza si nuci din: branza, stafide, miere, zahar, unt, oua, vanilie.

Ingrediente:Placinta cu branza si nuci

  • 400 g foi fine de plăcintă
  • un kg brânză dulce
  • 100 g stafide
  • 100 g nuci
  • 80-100 g miere
  • 200 g zahăr
  • coaja de la o portocală
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Intr-un vas încăpător se pun brânza dulce, ouăle, coaja de portocală, tăiată bucăţele şi stafidele. Se amestecă bine până se încorporează toate ingredientele. Se adaugă zahărul şi esenţa de vanilie.

Se topeşte untul la bain-marie şi se unge bine foaia de plăcintă cu untul topit. Se pun câteva linguri din compoziţia de brânză dulce cu stafide pe jumătate de foaie şi se întinde uniform, apoi se pliază foaia pe jumătate.

Se unge din nou foaia cu puţin unt, se strânge plăcinta şi se pune în tavă. Se repetă procedeul cu toate celelalte foi de plăcintă.

Se pune plăcinta în cuptor 45-50 de minute, la 180°C, până se rumeneşte frumos.

După ce se scoate plăcinta din cuptor, cu ajutorul unei linguri, se întinde mierea pe toată suprafaţa ei şi se adaugă nucile trase înainte la tigaie, pentru a le rumeni puţin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.