Bors de miel cu spanac
PrinteazaBors de miel cu spanac din: carne de miel, ceapa, telina, pastarnac, morcovi, cartofi, spanac, rosii, bors.
- un kg carne de miel de gătit
- 2 cepe
- o rădăcină mică ţelină
- 2 rădăcini păstârnac
- 2 morcovi
- 2 rădăcini pătrunjel
- 3 cartofi
- 500 g spanac
- 4-5 roşii foarte bine coapte
- 500 ml borş
- 2-3 fire leuştean
- sare
Mod de preparare:
Carnea se pune la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se ia spuma şi apoi se lasă la fiert o oră.
Se pun rădăcinoasele curăţate şi tăiate mărunt, la fiert, se lasă 20 de minute, se pun ceapa şi cartofii, curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi.
După ce au fiert cartofii, se toarnă borşul fiert separat, roşiile tăiate felii şi spanacul tocat grosier. Se mai lasă 10 minute la fiert. Se potriveşte de sare şi se pune leuştean tocat mărunt.
Pofta buna!