Supă uşoară de legume
PrinteazaSupă uşoară de legume
Ingrediente:
- 200 g varză albă
- 200 g conopidă
- 1 dovlecel
- 100 g fasole verde
- 2 roşii
- 300 g dovleac
- 2 morcovi
- verdeaţa de la 2 ţeline
- 200 g boabe de fasole albă (conservă)
- 1 l supă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregătiţi legumele, tăiaţi varza bucăţi potrivite şi desprindeţi conopida în bucheţele. Tăiaţi dovlecelul rondele, şi fasolea verde în jumătate. Opăriţi roşiile puţin, apoi îndepărtaţi-le pieliţa, tăiaţi-le în patru, îndepărtaţi-le seminţele şi tăia-ţi-le cubuleţe.
Tăiaţi, de asemenea, dovleacul cuburi, iar morcovii şi verdeaţa, inele. Scurgeţi fasolea albă într-o strecurătoare. Daţi supa în clocot într-o oală mai mare. Adăugaţi conopida, varza, fasolea verde şi cea albă, dovleacul, morcovii şi ţelina.
Fierbeţi totul circa 5 minute la foc mic. Apoi aduăgaţi dovlecelul şi roşiile şi fierbeţi în continuare alte 3-4 minute, astfel încât legumele să fie încă puţin crocante. Condimentaţi supa cu sare şi piper. Serviţi-o cu pâine prăjită.
Supă uşoară de legume
Pofta buna!