Cuiburi de carne tocata
PrinteazaO reteta de cuiburi de carne tocata cu lapte, drojdie, sare, faina, ceapa, morcov, ou, sare, piper, verdeata si unt.
- 250 ml lapte
- drojdie cât o nucă
- sare
- făină cât cuprinde
umplutură:
- 300 g carne tocată
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ou
- sare
- piper
- verdeaţă tocată
- 1 linguriţă unt
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în puţin lapte călduţ, adaugi făina, frămânţi un aluat puţin mai moale, ca de pâine (să fie bun de modelat). După ce, at crescut, împărţi aluatul în, bucăţele de mărimea unui ou, le rotunjeşti, apoi le turteşti la mijloc.
Carnea tocată şi zarzavatul dat pe râzătoare, le căleşti în unt, sărezi şi piperezi şi adaugi verdeaţa. Cu această compoziţie umpli cuiburile, le aşezi în tava unsă cu ulei şi le laşi la crescut, după carte le ungi cu ou şi le coci la cuptor.
Poţi servi cuiburile cu carne tocată cu smântână, cu un sos de bulion sau doar cu caşcaval ras deasupra.
Poftă bună!