Cuiburi de carne tocata

Printeaza

O reteta de cuiburi de carne tocata cu lapte, drojdie, sare, faina, ceapa, morcov, ou, sare, piper, verdeata si unt.

Ingrediente:Cuiburi de carne tocata

  • 250 ml  lapte
  • drojdie cât o nucă
  • sare
  • făină cât cuprinde

umplutură:

  • 300 g carne tocată
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • verdeaţă tocată
  • 1 linguriţă unt

 

Mod de preparare:

Dizolvi droj­dia în puţin lapte călduţ, adaugi făina, frămânţi un aluat puţin mai moale, ca de pâine (să fie bun de mode­lat). După ce, at crescut, împărţi aluatul în, bucăţele de mărimea unui ou, le rotunjeşti, apoi le turteşti la mijloc.

Carnea tocată şi zarzavatul dat pe râzătoare, le căleşti în unt, sărezi şi piperezi şi adaugi verdeaţa. Cu această compoziţie umpli cuiburile, le aşezi în tava unsă cu ulei şi le laşi la crescut, după carte le ungi cu ou şi le coci la cuptor.

Poţi servi cuiburile cu carne tocată cu smântână, cu un sos de bulion sau doar cu caşcaval ras deasupra.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.