Reteta zilei: Sote de fasole boabe si verde cu usturoi

Printeaza

Sote de fasole boabe si verde cu usturoi din: fasole boabe, ulei de masline, unt, ceapa, usturoi, rosii, fasole verde, vin alb, supa, patrunjel, sare si piper.

 

Ingrediente: 

  • 225 gr fasole boabe
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa, tocata
  • 1-2 catei de usturoi, tocat
  • 3-4 rosii, curatate si tocate
  • 350 gr fasole verde
  • 150ml vin alb
  • 150ml supa
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare si piper

Mod de preparare:

Puneti fasolea boabe intr-o cratita, acoperiti cu apa si fierbeti 3 ore, la foc mic, amestecand si completand cu apa, cand este cazul.

Sote de fasole boabe si verde cu usturoi
Incalziti uleiul si untul intr-o tigaie si sotatiti ceapa si usturoiul timp de 3-4 minute.

Incorporati rosiile si gatiti pana se inmoaie.

Adaugati fasolea boabe, amestecati si apoi adaugati fasolea verde, vinul, supa si sare.

Sote de fasole boabe si verde cu usturoi
Gatiti inca 15-20 de minute, asezonati si garnisiti cu patrunjel.

Serviti imediat.

Sote de fasole boabe si verde cu usturoi

Sote de fasole boabe si verde cu usturoi

Sote de fasole boabe si verde cu usturoi

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Mâncare de castraveţi muraţi cu pui

Mâncare de castraveţi muraţi cu pui din: castraveti murati, pulpe de pui, ulei, ceapa, pasta de tomate, boia de ardei dulce, faina, sare si piper. Poate te intereseaza si: Mancare de castraveti cu rosii si pui mancare de castraveti murati   Ingrediente: 1,5 kg castraveti murati (in saramura) 6 pulpe de pui 100 ml ulei […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Lidia Constantinescu

    Foarte bun soteul de fasole cu usturoi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.