Paste cu fructe de mare in vin
PrinteazaPaste cu fructe de mare in vin din: paste, creveti, caracatita, rosii, usturoi, ulei, vin.
- 1 pungă cu paste
- 300 g creveţi prefierţi
- 200 g caracatiţă
- 250 g roşii cherry
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- 2 linguri ulei de măsline
- 20 ml vin alb
- sare
- busuioc şi oregano uscate
Mod de preparare:
In tigaia cu ulei se pun usturoiul întreg şi ardeiul tăiat, iar după ce şi-a eliberat aroma, se scoate usturoiul, se adaugă vinul şi se lasă la infuzat 3-4 minute, apoi se adaugă roşiile, jumătate din ele tăiate.
După ce s-a format sosul, se pun creveţii, caracatiţa, busuioc, oregano, iar după 2-3 minute se opreşte focul şi se adaugă sare după gust.
Se amestecă cu pastele fierte după indicaţii şi bine scurse, apoi se serveşte imediat.
Pofta buna!