Prajitura cu compot
PrinteazaPrajitura cu compot din: malai, faina, unt, lapte, zahar, praf de copt.
Ingrediente:
- 1 pahar mare cu mălai
- 1 pahar mare cu făină
- 1 lingură cu unt
- 1 lingură cu sare
- 2 linguri cu zahăr
- 1 cană cu lapte acru
- 1 ou
- 1 praf de copt
Mod de preparare:
Cernem mălaiul şi faina într-un vas cu gura largă, amestecând cu lingura până când amestecul are aceeaşi culoare, turnăm deasupra zahărul şi sarea şi punem câte puţin lapte bătut sau iaurt de băut.
Amestecăm energic, adăugăm oul întreg şi praful de copt, omogenizăm. Ungem o formă de chec cu unt, tapetăm cu faină, turnăm aluatul şi punem forma în cuptorul fierbinte.
Coacem la foc potrivit 30 minute.
Răcim prăjitura în formă, o scoatem călduţă pe platou, o servim tăiată felii mari, lângă compot de fructe.
Pofta buna!