Prajitura cu compot

Printeaza

Prajitura cu compot din: malai, faina, unt, lapte, zahar, praf de copt.

Ingrediente:

  • 1 pahar mare cu mălai
  • 1 pahar mare cu făină
  • 1 lingură cu unt
  • 1 lingură cu sare
  • 2 linguri cu zahăr
  • 1 cană cu lapte acru
  • 1 ou
  • 1 praf de copt

 

Mod de preparare:

Cernem mălaiul şi faina într-un vas cu gura largă, amestecând cu lin­gura până când amestecul are aceeaşi culoare, turnăm deasupra zahărul şi sarea şi punem câte puţin lapte bătut sau iaurt de băut.

Amestecăm ener­gic, adăugăm oul întreg şi praful de copt, omogenizăm. Ungem o formă de chec cu unt, tapetăm cu faină, turnăm aluatul şi punem forma în cup­torul fierbinte.

Coacem la foc potrivit 30 minute.

Răcim prăjitura în formă, o scoatem călduţă pe platou, o servim tăiată felii mari, lângă compot de fructe.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.