Cornulete cu nuca si rahat
PrinteazaCornulete cu nuca si rahat din: unt, faina, sare, zhar, nuca, rahat.
- 200 g unt sau 150 g untură
- 400 g făină
- 1/2 linguriţă sare
- 1 pahar cu zahăr pudră
- 1 pahar cu nucă măcinată
- rahat
Mod de preparare:
Inmuiem untul şi amestecăm, frecând cu lingura de lemn, cu zahărul pudră. în crema obţinută punem: sare, faina turnată câte puţin şi nuca măcinată.
Amestecăm energic cu lingura, frământăm 5 min aluatul cu mâna umezită, până când aluatul se desprinde de mână.
Intindem foi potrivit de mari, pe care le tăiem în rază. La capătul mai lat punem bucăţi de rahat, apoi rulăm comuleţe, pe care le aşezăm în rând pe tava neunsă. Le coacem la foc potrivit 15-20 minute.
Când s-au răcit le trecem prin zahăr vanilinat amestecat cu zahăr pudră.
Pofta buna!