Cornulete cu nuca si rahat

Printeaza

Cornulete cu nuca si rahat din: unt, faina, sare, zhar, nuca, rahat.

Ingrediente:Cornulete cu nuca si rahat

  • 200 g unt sau 150 g untură
  • 400 g făină
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 pahar cu za­hăr pudră
  • 1 pahar cu nucă măcinată
  • rahat

 

Mod de preparare:

Inmuiem untul şi amestecăm, frecând cu lingura de lemn, cu zahărul pudră. în crema obţinută punem: sare, faina turnată câte puţin şi nuca măcinată.

Amestecăm energic cu lingura, frământăm 5 min aluatul cu mâna umezită, până când aluatul se desprinde de mână.

Intindem foi po­trivit de mari, pe care le tăiem în rază. La capătul mai lat punem bucăţi de rahat, apoi rulăm comuleţe, pe care le aşezăm în rând pe tava neunsă. Le coacem la foc potrivit 15-20 minute.

Când s-au răcit le trecem prin zahăr vanilinat amestecat cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.