Pizza cu legume si spanac
PrinteazaPizza cu legume si spanac
Ingrediente:
- 200 g faina
- un ou
- 25 g drojdie
- 5 linguri de ulei
- un praf de sare
- 5-6 linguri de lapte
- 2-3 linguri de apa
- 3-4 ciuperci
- suc de orsii
- 1 ardei verde
- o ceapa rosie
- 100 g masline
- 1 rosie
- 100 g spanac fiert
Mod de preparare:
Se pune într-un bol făina, se face o gaură la mijloc şi se adaugă următoarele ingrediente: drojdia topită în laptele călduţ, sarea, oul, uleiul şi apa. Se amestecă cu făina până se formează aluatul.
Se pune lângă o sursă de căldură, se acoperă cu un prosop şi se lasă să crească aproximativ 20 de minute. Se dă drumul la cuptor la o temperatura de 120 °C şi se unge tava cu puţin ulei.
Toate legumele se spală şi se taie fâşii ori rondele pentru a fi aşezate pe aluatul de pizza. După ce a crescut aluatul, se întinde pe tavă şi se presară toate legumele. Se pune şi spanacul pe deasupra şi se bagă la cuptor.
După ce s-a copt, se serveşte caldă cu suc de roşii. Dacă o preferaţi mai picantă, sce presară şi puţin piper negru
Pizza cu legume si spanac
Pofta buna!