Pizza cu legume si spanac

Printeaza

Pizza cu legume si spanac

Pizza cu legume si spanac

Ingrediente:

  • 200 g faina
  • un ou
  • 25 g drojdie
  • 5 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • 5-6 linguri de lapte
  • 2-3 linguri de apa
  • 3-4 ciuperci
  • suc de orsii
  • 1 ardei verde
  • o ceapa rosie
  • 100 g masline
  • 1 rosie
  • 100 g spanac fiert

 

 

Mod de preparare:

Se pune într-un bol făina, se face o gaură la mijloc şi se adaugă următoarele ingrediente: drojdia topită în laptele călduţ, sarea, oul, uleiul şi apa. Se ames­tecă cu făina până se formează aluatul.

Se pune lângă o sursă de căldură, se acoperă cu un prosop şi se lasă să crească aproximativ 20 de minute. Se dă drumul la cuptor la o temperatura de 120 °C şi se unge tava cu puţin ulei.

Toate legumele se spală şi se taie fâşii ori rondele pentru a fi aşezate pe aluatul de pizza. După ce a crescut aluatul, se întinde pe tavă şi se presară toate legumele. Se pune şi spa­nacul pe deasupra şi se bagă la cuptor.

După ce s-a copt, se serveşte caldă cu suc de roşii. Dacă o preferaţi mai picantă, sce presară şi puţin piper negru

Pizza cu legume si spanac

Pizza cu legume si spanac.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.