Ciorbă de ciocănele cu leustean

Printeaza

O ciorba de ciocanele specifica zonei Moldovei din: picioare, cozi, urechi si limba de purcel, ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, orez, bors sau zeama de varza, sare, knorr si leustean

Ingrediente:Ciorbă de ciocănele cu leustean

  • picioare, cozi, urechi şi limbă de purcel 1,2 kg
  • ceapă 100 g
  • morcov 100 g
  • ţelină şi albitură 150 g
  • ulei 60 ml
  • orez 60 g
  • borş sau zeamă de varză 6-800 ml
  • sare şi knorr după gust
  • leuştean

 

Mod de preparare:

Picioarele, cozile, limba şi urechile se curăţă, se spală bine, se porţionează şi se pun la fiert în apă rece. Se spumează şi se adaugă o linguriţă de knorr.

Se fierb aproximativ 30-45 minute, după care se adaugă zarzavatul tăiat mărunt şi călit separat în ulei cu puţină apă. După 10 minute de fierbere, se adaugă orezul spălat şi se continuă fierberea, până ce toate ingredientele sunt bine fierte.

Se adaugă borşul sau zeama de varză fiartă separat, se mai lasă câteva clocote, după care se potriveşte gustul cu sare. înainte de servire se adaugă leuştean tocat mărunt.

 

Pofta bună!

Incoming search terms:

  • ciorbă de ciocănele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.