Ciorbă de ciocănele cu leustean
PrinteazaO ciorba de ciocanele specifica zonei Moldovei din: picioare, cozi, urechi si limba de purcel, ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, orez, bors sau zeama de varza, sare, knorr si leustean
- picioare, cozi, urechi şi limbă de purcel 1,2 kg
- ceapă 100 g
- morcov 100 g
- ţelină şi albitură 150 g
- ulei 60 ml
- orez 60 g
- borş sau zeamă de varză 6-800 ml
- sare şi knorr după gust
- leuştean
Mod de preparare:
Picioarele, cozile, limba şi urechile se curăţă, se spală bine, se porţionează şi se pun la fiert în apă rece. Se spumează şi se adaugă o linguriţă de knorr.
Se fierb aproximativ 30-45 minute, după care se adaugă zarzavatul tăiat mărunt şi călit separat în ulei cu puţină apă. După 10 minute de fierbere, se adaugă orezul spălat şi se continuă fierberea, până ce toate ingredientele sunt bine fierte.
Se adaugă borşul sau zeama de varză fiartă separat, se mai lasă câteva clocote, după care se potriveşte gustul cu sare. înainte de servire se adaugă leuştean tocat mărunt.
Pofta bună!
Incoming search terms:
- ciorbă de ciocănele