Sunca marmorata

Printeaza

Sunca marmorata din: piept de pui, boia, usturoi, marar, oregano, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1.200-1.400 g piept de pui
  • 1 lingură boia
  • 7-10 căţei de usturoi
  • 1 lingură cu sare
  • 1 lingură mărar uscat
  • 1 lingură oregano
  • 1/2 lingură piper
  • 40 g gelatină la plic (nu foi de gelatină)

 

Mod de preparare:

Sunca marmorata: Se spală carnea, apoi se şterge cu un şervet de bucătărie. Se taie carnea în fâşii, se pune într-un bol.

Peste carne se adaugă gelatina, sarea, piperul, condimentele şi usturoiul pisat.

Se amestecă bine şi se lasă la marinat 1-2 ore.

Intr-o pungă pentru cuptor se pun fâşiile de pui, fără a lăsa spaţii între ele.

Se leagă punga cu aţă alimentară, se dau câteva găuri cu o scobitoare, apoi se aşază într-o tavă de chec. Se dă la cuptor pentru 60 de minute.

Se scoate şi se aşază o greutate peste ea. Se lasă la rece în frigider minimum 8 ore, cu greutatea peste ea, apoi se poate servi.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.