Sunca marmorata
PrinteazaSunca marmorata din: piept de pui, boia, usturoi, marar, oregano, sare, piper.
Ingrediente:
- 1.200-1.400 g piept de pui
- 1 lingură boia
- 7-10 căţei de usturoi
- 1 lingură cu sare
- 1 lingură mărar uscat
- 1 lingură oregano
- 1/2 lingură piper
- 40 g gelatină la plic (nu foi de gelatină)
Mod de preparare:
Sunca marmorata: Se spală carnea, apoi se şterge cu un şervet de bucătărie. Se taie carnea în fâşii, se pune într-un bol.
Peste carne se adaugă gelatina, sarea, piperul, condimentele şi usturoiul pisat.
Se amestecă bine şi se lasă la marinat 1-2 ore.
Intr-o pungă pentru cuptor se pun fâşiile de pui, fără a lăsa spaţii între ele.
Se leagă punga cu aţă alimentară, se dau câteva găuri cu o scobitoare, apoi se aşază într-o tavă de chec. Se dă la cuptor pentru 60 de minute.
Se scoate şi se aşază o greutate peste ea. Se lasă la rece în frigider minimum 8 ore, cu greutatea peste ea, apoi se poate servi.
Pofta buna!