Fasole picanta in paine

Printeaza

Fasole picanta in paine din: fasole, morcovi, ceapa, ardei, boia, sare, piper, paine.

Ingrediente:Fasole picanta in paine

  • 500 g fasole albă
  • scăriţă afumată
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • 1/2 ardei capia
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 2 linguriţe bulion
  • cimbru
  • 1 pâine

 

Mod de preparare:

Fasolea se pune la înmuiat într-o oală cu apă, până dimineaţa. Apoi, fasolea înmuiată se pune într-o oală cu apă împreună cu scăriţa afumată, morcovul, jumătate de ceapă tăiată mărunt şi ardeiul capia.

Se căleşte cealaltă jumătate de ceapă până devine sticloasă, se adaugă bulionul şi se toarnă compoziţia peste fasole.

La final se condimentează cu sare, piper, cimbru şi se lasă să mai dea 2-3 clocote, apoi se opreşte focul. Se serveşte fasolea în pâine de casă, care se scobeşte înainte de miez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.