Fasole picanta in paine
PrinteazaFasole picanta in paine din: fasole, morcovi, ceapa, ardei, boia, sare, piper, paine.
- 500 g fasole albă
- scăriţă afumată
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- sare
- piper
- 1/2 ardei capia
- 1 linguriţă boia dulce
- 2 linguriţe bulion
- cimbru
- 1 pâine
Mod de preparare:
Fasolea se pune la înmuiat într-o oală cu apă, până dimineaţa. Apoi, fasolea înmuiată se pune într-o oală cu apă împreună cu scăriţa afumată, morcovul, jumătate de ceapă tăiată mărunt şi ardeiul capia.
Se căleşte cealaltă jumătate de ceapă până devine sticloasă, se adaugă bulionul şi se toarnă compoziţia peste fasole.
La final se condimentează cu sare, piper, cimbru şi se lasă să mai dea 2-3 clocote, apoi se opreşte focul. Se serveşte fasolea în pâine de casă, care se scobeşte înainte de miez.
Pofta buna!