Cosulete dulci cu fructe

Printeaza

Cosulete dulci cu fructe din: ulei, zahar, sare, faina, oua, vanilie, lapte, frisca, fructe.

Ingrediente:Cosulete dulci cu fructe

Coşuleţe:

  • 250 ml apă
    100 ml ulei
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 125 g făină
  • 3 ouă mari sau 4 medii

Cremă:

  • 1 budincă de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri zahăr
  • 200 ml frişcă
  • fructe
  • 1 vârf de cutit bicarbonat

 

Mod de preparare:

Se dă în clocot apa cu sarea, uleiul şi zahărul; se toarnă faina. Se dă focul la mic şi se amestecă bine 2-3 minute. Se lasă să se răcorească.

Când e doar călduţă, se înglobează pe rând ouăle, apoi bicarbonatul.

Se şpriţează forme rotunde pe tava tapetată cu hârtie de copt.

Se introduce tava în cuptorul bine încins şi nu sedeschide cuptorul în primele 15 min., apoi se reduce focul şi se lasă să se rumenească frumos.

Din ultimele linguriţe de aluat, cu forma cea mai subţire a şpriţului, se toarnă bastonaşe arcuite, care vor deveni mânerele coşului.

Cremă: budinca se prepară conform indicaţiilor de pe plic şi se lasă să se răcească. Frişca bine răcită se bate spumă tare. Se adaugă la budincă 2 linguri frişcă, restul se pune într-un bol şi se serveşte alături de coşuleţe.

Se taie o fâşie îngustă din gogoşele, se pune o lingură de cremă, peste care se pun fructele şi se montează toarta de la coşuleţ.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.