Cosulete dulci cu fructe
PrinteazaCosulete dulci cu fructe din: ulei, zahar, sare, faina, oua, vanilie, lapte, frisca, fructe.
Coşuleţe:
- 250 ml apă
100 ml ulei - 1 linguriţă zahăr
- 1 vârf de cuţit de sare
- 125 g făină
- 3 ouă mari sau 4 medii
Cremă:
- 1 budincă de vanilie
- 500 ml lapte
- 2 linguri zahăr
- 200 ml frişcă
- fructe
- 1 vârf de cutit bicarbonat
Mod de preparare:
Se dă în clocot apa cu sarea, uleiul şi zahărul; se toarnă faina. Se dă focul la mic şi se amestecă bine 2-3 minute. Se lasă să se răcorească.
Când e doar călduţă, se înglobează pe rând ouăle, apoi bicarbonatul.
Se şpriţează forme rotunde pe tava tapetată cu hârtie de copt.
Se introduce tava în cuptorul bine încins şi nu sedeschide cuptorul în primele 15 min., apoi se reduce focul şi se lasă să se rumenească frumos.
Din ultimele linguriţe de aluat, cu forma cea mai subţire a şpriţului, se toarnă bastonaşe arcuite, care vor deveni mânerele coşului.
Cremă: budinca se prepară conform indicaţiilor de pe plic şi se lasă să se răcească. Frişca bine răcită se bate spumă tare. Se adaugă la budincă 2 linguri frişcă, restul se pune într-un bol şi se serveşte alături de coşuleţe.
Se taie o fâşie îngustă din gogoşele, se pune o lingură de cremă, peste care se pun fructele şi se montează toarta de la coşuleţ.
Pofta buna!