Mustar din legume cu usturoi din: ardei, rosii, ceapa, usturoi, zahar, sare, otet, ulei.
Ingrediente:
2 kg ardei
1 kg rosii
500 g ceapă
3 căţei de usturoi
2 ardei iuti
150 g zahăr
2 linguri sare grunjoasă
2 linguri oţet
1 lingură ulei
1 lingură seminţe de muştar
1/2 linguriţă scorţişoară
1 lingură boia dulce
5 cuişoare
Mod de preparare:
Se toacă pulpa de la 2 kg ardei capia. Se taie sferturi 1 kg roşii, se toacă 500 g ceapă şi 3 căţei de usturoi, se taie feliuţe 2 ardei iuţi.
Se aşază legumele într-o cratiţă; se adaugă 150 g zahăr, 2 linguri sare grunjoasă, 2 linguri oţet, 1 lingură ulei, 1 lingură seminţe de muştar, 1/2 linguriţă scorţişoară, 1 lingură boia dulce şi 5 cuişoare. Se lasă să dea un clocot.
Se scot cuişoarele şi, când compoziţia s-a răcorit, se dă prin blender. Se pune din nou la fiert şi se adaugă 2 linguri amidon alimentar amestecat cu puţină apă.
Se pune compoziţia fierbinte în borcane, se acoperă cu capac şi se întorc cu capacul în jos, până se răcesc complet.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.