Orez cu costita si carnati in straturi
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de orez, costita afumata, carnati, bulion, sare, piper si ulei.
Ingrediente :
- 1/2 kg orez
- 3 linguri bulion
- 300 g cârnaţi
- 300 g costiţă afumată
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Fierbi orezul în 2 l de apă cu un praf de sare. In acest timp tai cârnaţii şi costiţa bucăţele şi le prăjeşti în vase separate. Când a fiert orezul, adaugi bulionul, potriveşti de sare şi piper şi mai dai în câteva clocote.
Pui apoi într-o cratiţă unsă cu ulei un strat de orez, unul de cârnaţi, orez, costiţa afumată şi termini cu orez. Dai apoi cratiţa la cuptor pentru 15-20 de minute. Când mâncarea este gata, o laşi puţin să se răcească şi o scoţi pe o farfurie.
Pofta buna!