Cornulete cu marmelada

Printeaza

O reteta de cornulete cu marmelada, faina, unt, galbenus, drojdie, lapte, zahar si sare.Cornulete  cu marmelada

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 100 g unt sau mar­garină
  • 2 gălbenuşuri + 1 ou
  • 20 g drojdie
  • 4 lin­guri lapte
  • 4 linguriţe zahăr
  • 6 linguri marmeladă
  • sare

 

Mod de preparare:

Faci în făină o adâncitură în care pui drojdia, zahărul, laptele cald, nu fierbinte . Amesteci plămădeala încorporând şi puţin din făină, apoi laşi să dospească. în acest timp freci untul cu gălbenuşurile şi un praf de sare.

Amesteci apoi compoziţia de unt cu plămădeala şi frămânţi totul până obţii un aluat mai moale. Intinzi o foaie de 1/2 cm grosime din care tai tri­unghiuri .

Pui pe fiecare bucată de aluat câte o jumă­tate de linguriţă de marme­ladă , rulezi şi aşezi cornuleţele într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Le ungi cu oul bătut şi le coci la foc potrivit 25-30 de minute.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • cornulete cu marmelada

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.