Cornulete cu marmelada
PrinteazaO reteta de cornulete cu marmelada, faina, unt, galbenus, drojdie, lapte, zahar si sare.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 100 g unt sau margarină
- 2 gălbenuşuri + 1 ou
- 20 g drojdie
- 4 linguri lapte
- 4 linguriţe zahăr
- 6 linguri marmeladă
- sare
Mod de preparare:
Faci în făină o adâncitură în care pui drojdia, zahărul, laptele cald, nu fierbinte . Amesteci plămădeala încorporând şi puţin din făină, apoi laşi să dospească. în acest timp freci untul cu gălbenuşurile şi un praf de sare.
Amesteci apoi compoziţia de unt cu plămădeala şi frămânţi totul până obţii un aluat mai moale. Intinzi o foaie de 1/2 cm grosime din care tai triunghiuri .
Pui pe fiecare bucată de aluat câte o jumătate de linguriţă de marmeladă , rulezi şi aşezi cornuleţele într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Le ungi cu oul bătut şi le coci la foc potrivit 25-30 de minute.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cornulete cu marmelada