Hot dog aromat
PrinteazaHot dog aromat din: cornuri, crenvursti, morcovi, lamaie, ulei, usturoi, coriandru, boia, patrunjel, menta, iaurt, ceapa, sare, piper.
- 4 cornuri rustice
- 4 crenvurşti
- 2 morcovi
- 1/2 lămâie
- 30 ml ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- seminţe de coriandru pisate
- boia de ardei
- sare
- 1 mână de frunze de pătrunjel verde
- 1 mână de frunze de mentă
- 1 ceapă mică
- 1 lingură ulei de măsline
- 1-2 linguri zeamă de lămâie
- sare
Pentru sosul de iaurt:
- 300 g iaurt natur
- 1 mână de frunze de mentă mărunţite
- 3 linguri zeamă de lâmăie
- 1 căţel de usturoi
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală morcovii, apoi se taie felii subţiri. Se amestecă uleiul de măsline cu zeama de lămâie, usturoiul pisat, coriandru, boia de ardei şi sare. Morcovii se amestecă cu uleiul condimentat şi se prăjesc pe hârtie de copt în cuptorul preîncălzit la 200 grade.
Iaurtul se amestecă cu menta, zeamă de lămâie, usturoi, se asezonează cu sare şi piper. Se stropeşte cu ulei de măsline. Se mărunţesc ingredientele pentru salata de verdeţuri, se amestecă cu ulei, zeamă de lămâie şi sare.
Crenvurştii se fierb în apă, apoi se scot.
Cornul se taie în două pe lungime, se unge cu sosul de iaurt şi se aşază deasupra morcovii prăjiţi. Se aşază crenvurştiul şi se pune puţin din salata de verdeţuri.
Pofta buna!