Hot dog aromat

Printeaza

Hot dog aromat din: cornuri, crenvursti, morcovi, lamaie, ulei, usturoi, coriandru, boia, patrunjel, menta, iaurt, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Hot dog aromat

  • 4 cornuri rustice
  • 4 crenvurşti
  • 2 morcovi
  • 1/2 lămâie
  • 30 ml ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi
  • seminţe de coriandru pisate
  • boia de ardei
  • sare
  • 1 mână de frunze de pătrunjel verde
  • 1 mână de frunze de mentă
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie
  • sare

Pentru sosul de iaurt:

  • 300 g iaurt natur
  • 1 mână de frunze de mentă mărunţite
  • 3 linguri zeamă de lâmăie
  • 1 căţel de usturoi
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală morcovii, apoi se taie felii subţiri. Se amestecă uleiul de măsline cu zeama de lămâie, usturoiul pisat, coriandru, boia de ardei şi sare. Morcovii se amestecă cu uleiul condimentat şi se prăjesc pe hârtie de copt în cuptorul preîncălzit la 200 grade.

Iaurtul se amestecă cu menta, zeamă de lămâie, usturoi, se asezonează cu sare şi piper. Se stropeşte cu ulei de măsline. Se mărunţesc ingredientele pentru salata de verdeţuri, se amestecă cu ulei, zeamă de lămâie şi sare.

Crenvurştii se fierb în apă, apoi se scot.

Cornul se taie în două pe lungime, se unge cu sosul de iaurt şi se aşază deasupra morcovii prăjiţi. Se aşază crenvurştiul şi se pune puţin din salata de verdeţuri.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.