Placinta cu mac
PrinteazaO reteta de placinta cu mac, cartofi, unt, zahar pudra, faina, oua, praf de copt, sare, coaja de lamaie, lapte, gem de prune si zahar vanilat.
- 500 g cartofi fierţi
- 200 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 600 g făină
- 2 ouă
- 1 plic praf de copt
- sare
- coajă rasă de lămâie
Ingrediente umplutură :
- 200 ml lapte
- 100 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 350 g mac măcinat
- 50 g gem de prune
- 1 ou (pentru uns)
Mod de preparare:
Dai cartofii fierţi şi răciţi pe râzătoare şi-i amesteci cu untul, zahărul, ouăle, făina amestecată cu praful de copt, coaja rasă de lămâie şi un praf de sare.
Frămânţi aluatul până devine omogen şi-l laşi să se odihnească până pregăteşti umplutura: Amesteci laptele cu zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie şi pui totul să fiarbă. După ce clocoteşte, dai compoziţia deoparte şi adaugi macul măcinat, zahărul, apoi gemul. Amesteci şi laşi umplutura să se răcească.
Impărţi aluatul în trei părţi egale din care întinzi trei foi subţiri. Aşezi o foaie într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, întinzi jumătate din umplutură, a doua foaie, umplutura rămasă şi a treia foaie. Ungi plăcinta cu oul bătut şi o dai la cuptor pentru 45- 50 de minute, la foc potrivit.
Placinta cu mac
Pofta buna!
Incoming search terms:
- placinta cu mac
Buna placina asta
Eu nu prea ma omor dupa mac, asa ca nici placinta asta nu prea-mi place