Placinta cu mac

Printeaza

O reteta de placinta cu mac, cartofi, unt, zahar pudra, faina, oua, praf de copt, sare, coaja de lamaie, lapte, gem de prune si zahar vanilat.

Ingrediente : Placinta cu mac

  • 500 g cartofi fierţi
  • 200 g  unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 600 g făină
  • 2 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • coajă rasă de lămâie

 

Ingrediente umplutură :

  • 200 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 350 g mac măcinat
  • 50 g gem de prune
  • 1 ou (pentru uns)

 

Mod de preparare:

Dai cartofii fierţi şi răciţi pe râzătoare şi-i amesteci cu untul, zahărul, ouăle, făina ames­tecată cu praful de copt, coaja rasă de lămâie şi un praf de sare.

Frămânţi aluatul până devine omogen şi-l laşi să se odihnească până pregăteşti umplutura: Amesteci laptele cu zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie şi pui totul să fiarbă. După ce clocoteşte, dai compoziţia deoparte şi adaugi macul măcinat, zahărul, apoi gemul. Amesteci şi laşi umplutura să se răcească.

Impărţi aluatul în trei părţi egale din care întinzi trei foi subţiri. Aşezi o foaie într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, întinzi jumătate din umplutură, a doua foaie, umplutura rămasă şi a treia foaie. Ungi plăcinta cu oul bătut şi o dai la cuptor pentru 45- 50 de minute, la foc potrivit.

Placinta cu mac

Placinta_cu_mac

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • placinta cu mac

2 comentarii

  1. Eu nu prea ma omor dupa mac, asa ca nici placinta asta nu prea-mi place

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.