Chiftelute in sos aromat de rosii
PrinteazaChiftelute in sos aromat de rosii din: carne de vitel, carnati, paine, ou, oregano, nucsoara, sare, piper.
- 220 g carne tocată de vitel
- 165 g carne din cârnaţi proaspeţi
- 30 g pâine
- un ou
- o lingură pătrunjel tocat
- un praf oregano
- un praf nucşoară
- sare
- piper
- ulei, pentru prăjit
- 350 g suc de roşii
- 50 ml apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pâinea înmuiată şi presată se pune în bolul unui mixer şi se mărunţeşte. Se scoate carnea din cârnaţi şi se pune într-un vas cu cea de viţel. Se adaugă oul, pâinea, oregano, nucşoara, sare, piper şi pătrunjel.
Cu mâna umezită se modelează chiftele care se rumenesc în ulei pe o parte. Se toarnă sucul de roşii, apă, sare şi piper şi se lasă la fiert 20 de minute.
Pofta buna!