Tarta cu somon afumat

Printeaza

Tarta cu somon afumat din: faina, unt, ceapa, oua, smantana, branza, somon, sare, piper.

Ingrediente:Tarta cu somon afumat

Aluat:

  • 200 g făină albă
  • 1/2 linguriţă sare
  • 115 g unt rece
  • 1 ou mare

Umplutură:

  • 1 lingură unt
  • 1 ceapă galbenă
  • 5 ouă
  • 375 g smântână grasă
  • 1 praf de sare piper negru măcinat
  • 1 lingură mărar tocat
  • 200 g brânză Cheddar
  • 200 g somon afumat

 

Mod de preparare:

Intr-un vas se cerne făina cu sarea. Se taie untul rece, cubuleţe, peste făină şi cu mâna se fac nişte firimituri. Se adaugă oul în centrul compoziţiei şi se frământă un aluat omogen, neelastic.

Se dă 30 minute la frigider.

Pentru umplutură, se căleşte ceapa tocată în unt, până se înmoaie bine. Se lasă să se răcească. Se bate smântână cu ouăle cu un tel şi se adaugă un praf de sare şi piperul.

Se adaugă brânza rasă pe răzătoarea cu ochiuri  mari, ceapa şi mărarul verde tocat mărunt; se omogenizează.

Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei tăvi rotundă cu pereţi detaşabili, de 24-26 cm; se unge cu ulei. Se întinde o foaie de aluat şi se aşază foaia în formă, ridicând şi marginile. Se toarnă în centru cam 3/4 din umplutură.

Din loc în loc se rup bucăţi de somon afumat şi se toarnă restul de umplutură.

Se dă tava în cuptorul pre-încălzit la 180°C, iar după 15-20 min. se dă focul la 160°C şi se coace încă 45-60 minute până când compoziţia de brânză, ouă şi smântână este fermă, dar încă tremură când manevrezi tava şi deasupra a prins o crustă uşor maronie.

A doua zi se porţionează.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.