Tarta cu somon afumat
PrinteazaTarta cu somon afumat din: faina, unt, ceapa, oua, smantana, branza, somon, sare, piper.
Aluat:
- 200 g făină albă
- 1/2 linguriţă sare
- 115 g unt rece
- 1 ou mare
Umplutură:
- 1 lingură unt
- 1 ceapă galbenă
- 5 ouă
- 375 g smântână grasă
- 1 praf de sare piper negru măcinat
- 1 lingură mărar tocat
- 200 g brânză Cheddar
- 200 g somon afumat
Mod de preparare:
Intr-un vas se cerne făina cu sarea. Se taie untul rece, cubuleţe, peste făină şi cu mâna se fac nişte firimituri. Se adaugă oul în centrul compoziţiei şi se frământă un aluat omogen, neelastic.
Se dă 30 minute la frigider.
Pentru umplutură, se căleşte ceapa tocată în unt, până se înmoaie bine. Se lasă să se răcească. Se bate smântână cu ouăle cu un tel şi se adaugă un praf de sare şi piperul.
Se adaugă brânza rasă pe răzătoarea cu ochiuri mari, ceapa şi mărarul verde tocat mărunt; se omogenizează.
Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei tăvi rotundă cu pereţi detaşabili, de 24-26 cm; se unge cu ulei. Se întinde o foaie de aluat şi se aşază foaia în formă, ridicând şi marginile. Se toarnă în centru cam 3/4 din umplutură.
Din loc în loc se rup bucăţi de somon afumat şi se toarnă restul de umplutură.
Se dă tava în cuptorul pre-încălzit la 180°C, iar după 15-20 min. se dă focul la 160°C şi se coace încă 45-60 minute până când compoziţia de brânză, ouă şi smântână este fermă, dar încă tremură când manevrezi tava şi deasupra a prins o crustă uşor maronie.
A doua zi se porţionează.
Pofta buna!