Chiftele arabesti (Kofta)
PrinteazaChiftele arabesti (Kofta) din: carne, ceapa, usturoi, coriandru, chimion, ghimbir, sare, piper.
- 500 g carne tocată
- 1 ceapa
- usturoi
- coriandru
- chimion
- ghimbir
- sare si piper
- rosii
- ardei
Mod de preparare:
Se amestecă 500 g carne tocată (vită sau miel), 1 ceapă şi 2 căţei de usturoi tocaţi, 2 linguri coriandru verde (sau pătrunjel) tocat şi câte 1/2 linguriţă chimion, coriandru pudră şi turmeric, 1 vârf linguriţă ghimbir, sare şi piper şi se stropesc cu puţină apă rece.
Cu mâna unsă se modelează chiftelele ovale. Separat, într-un castron, se pregăteşte un amestec din pesmet şi roşii uscate, chimen, ardei iute uscat, pastă dulce de roşii, oregano, busuioc şi cimbru uscat.
Se tăvălesc chiftelele prin amestecul de ierburi şi se prăjesc la foc iute.
Se scot pe hârtie absorbantă şi se servesc alături de orez.
Pofta buna!