Chiftele arabesti (Kofta)

Printeaza

Chiftele arabesti (Kofta) din: carne, ceapa, usturoi, coriandru, chimion, ghimbir, sare, piper.

Ingrediente:Chiftele arabesti (Kofta)

  • 500 g carne tocată
  • 1 ceapa
  • usturoi
  • coriandru
  • chimion
  • ghimbir
  • sare si piper
  • rosii
  • ardei

 

Mod de preparare:

Se amestecă 500 g carne tocată (vită sau miel), 1 ceapă şi 2 căţei de usturoi tocaţi, 2 linguri coriandru verde (sau pătrunjel) tocat şi câte 1/2 linguriţă chimion, coriandru pudră şi turmeric, 1 vârf linguriţă ghimbir, sare şi piper şi se stropesc cu puţină apă rece.

Cu mâna unsă se modelează chiftelele ovale. Separat, într-un castron, se pregăteşte un amestec din pesmet şi roşii uscate, chimen, ardei iute uscat, pastă dulce de roşii, oregano, busuioc şi cimbru uscat.

Se tăvălesc chiftelele prin amestecul de ierburi şi se prăjesc la foc iute.

Se scot pe hârtie absorbantă şi se servesc alături de orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.