Clatite fara gluten
PrinteazaClatite fara gluten din: faina, zahar, praf de copt, bicarbonat, ulei, piept de pui, ciuperci.
Clătite:
- 75 g făină de hrişcă
- 75 g făină de orez
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 praf de sare
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ou
- 300 ml chefir
- câteva frunze de salvie
Umplutură:
- 1/2 piept de pui
- 300 g ciuperci
Mod de preparare:
Umplutură: pieptul şi ciupercile feliate se pun într-un castron, se pudrează cu puţină sare şi piper, se adaugă uleiul şi 1 lingură zeamă de lămâie, se amestecă uşor, apoi se acoperă şi se lasă deoparte.
Pentru clătite, se amestecă cu telul toate ingredientele, la final se adaugă frunzele de salvie tocate; se lasă să se odihnească 10 min., apoi se coc.
Pieptul şi ciupercile se frig pe grătar, se scot, se taie cubuleţe şi se umplu clătitele.
Pofta buna!