Pasta de linte cu rozmarin
PrinteazaPasta de linte cu rozmarin din: linte, rozmarin, ulei, marar, oregano, coriandru, ghimbir, usturoi, sare, piper.
- 200 g linte roşie
- 2-3 crenguţe de rozmarin
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 legătură mică de mărar tocat
- 1/2 linguriţă de coriandru
- cimbru
- oregano
- 1 linguriţă de chimen
- 2 cm de ghimbir ras
- 1-2 căţei de usturoi zdrobiţi
- 1-2 fire de ceapă verde tocate
- 1 lingură pastă de susan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală lintea, se scurge şi se pune la fiert de trei ori, cu mai multă apă decât volumul boabelor de linte, pentru 20-30 de minute. Când sunt fierte, se scurg bine şi se mixează cu restul ingredientelor.
Se poate servi cu lipii calde sau pe rondele de ovăz.
Pofta buna!