Salata cu dovleac si afine

Printeaza

Salata cu dovleac si afine din: dovleac, zahar, nuci, afine, otet, unt, miere, sare, piper, rucola.

Ingrediente:Salata cu dovleac si afine

  • 350 g dovleac
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri zahăr brun
  • nuci pecan
  • 2 linguri oţet de vin roşu
  • 2 linguriţe miere
  • piper
  • rucola
  • afine

 

Mod de preparare:

Se combină 350 g dovleac butternut tăiat cubuleţe, 1 lingură ulei de măsline şi sare. Se coace pe folie de copt 20-25 minute, până se înmoaie, se scoate şi se lasă la răcit.

Se topesc într-o tigaie 2 linguri unt la foc mediu, se adaugă 2 linguri zahăr brun, apoi nuci pecan. Se sotează, amestecând, 7-10 minute, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se amestecă 2 linguri oţet de vin roşu, 2 linguriţe miere, 4 linguri ulei de măsline, sare şi piper.

Se adaugă dovleac, rucola si afine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.