Salata cu dovleac si afine
PrinteazaSalata cu dovleac si afine din: dovleac, zahar, nuci, afine, otet, unt, miere, sare, piper, rucola.
- 350 g dovleac
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- 2 linguri unt
- 2 linguri zahăr brun
- nuci pecan
- 2 linguri oţet de vin roşu
- 2 linguriţe miere
- piper
- rucola
- afine
Mod de preparare:
Se combină 350 g dovleac butternut tăiat cubuleţe, 1 lingură ulei de măsline şi sare. Se coace pe folie de copt 20-25 minute, până se înmoaie, se scoate şi se lasă la răcit.
Se topesc într-o tigaie 2 linguri unt la foc mediu, se adaugă 2 linguri zahăr brun, apoi nuci pecan. Se sotează, amestecând, 7-10 minute, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se amestecă 2 linguri oţet de vin roşu, 2 linguriţe miere, 4 linguri ulei de măsline, sare şi piper.
Se adaugă dovleac, rucola si afine.
Pofta buna!