Supa rece de rosii cu usturoi
PrinteazaSupa rece de rosii cu usturoi din: rosii, ardei, castravete, paine, ceapa, ulei, otet, usturoi.
- 300 g roşii foarte coapte
- 2 ardei graşi
- un castravete
- 3 felii miez de pâine de sendviş
- o ceapă roşie
- 100 ml ulei
- oţet, după gust
- un căţel usturoi
- • 300 ml apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală şi se taie toate legumele. Roşiile se curăţă de coajă. Se pisează usturoiul. Se taie pâinea cuburi care se stropesc cu oţet. Se amestecă legumele, pâinea, jumătate din cantitatea de ulei şi sarea.
Se acoperă şi se lasă la marinat, la frigider, 12 ore.
Se mixează amestecul adăugând restul de ulei în fir subţire, apoi se adaugă apa, se strecoară şi se lasă rece până la servire.
Pofta buna!