Prajitura cu tarate

Printeaza

O prajitura cu tarate de grau, zahar, ulei, praf de copt, faina, nuci si stafide.Prajitura cu tarate

Ingrediente:

  • 3 căni (de ceai) cu tărâţe de grâu
  • 300 g zahăr
  • 2 căni apă
  • 10 linguri ulei
  • 1 linguriţă praf de copt stins cu 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 cană făină
  • 1 cană nuci amestecate cu stafide

 

Mod de preparare:

Caramelizezi 100 g zahăr, adaugi şi restul zahărului cristale, torni apa şi laşi să dea în clocot până ce obţii un sirop pe care îl laşi să se răcească. Adaugi apoi uleiul, praful de copt stins, tărâţele şi făina.

Amesteci bine compoziţia, o torni într-o tavă unsă cu marga­rină, presari nucile şi stafidele şi o dai la cuptor, la foc potrivit, timp de 45 de minute. O tai după ce s-a răcorit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.